Black Friday - Čierny piatok 2020

PromoKupon guarantee

Všetky zľavy garantujeme. Odmena pre každého, kto tu nájde neplatnú akciu!

Black Friday 2020 je najobľúbenejší akcií v Slovenskej republike a možná aj na svete a my ju pravidelne sledujeme v našej sezónnej sekcii Black Friday, kde nájdete tie najaktuálnejšie zľavy a zľavové kódy. Natrafíte tu na Black Friday zľavy až 80%, zľavové kódy a mnoho ďalšieho.

Kedy je Black Friday 2020?

U nás je tento rok Black Friday, čiže Čierny piatok, 27. novembra. Avšak akcie trvajú u e-shopov ďaleko dlhšie, napr. Black Friday obchodov Okay, Notino alebo Alza trvá väčšinou týždeň alebo aj celý mesiac. Niekedy je počas roka možné na neho natrafiť aj viackrát, čím sa vyznačuje treba práve Alza.

História Black Friday

Významná udalosť Black Friday sa opiera o legendu Čierneho piatku, kedy obchodníci zaznamenávali straty červeným atramentom v účtovných knihách a zisky čiernym. Čierny piatok je tak vždy prvým dňom v roku, keď predajcovia dosahovali zisku. Iná verzia zase rozpráva o dopravnom kolapse, ktorá vznikla v uliciach Philadelphie a to na deň po vďakyvzdania.

Až počas rokov 20. storočia sa stáva Black Friday známy a tento deň sa začína bežne používať. Tiež sa môže jednať o pád cien na burze Wallstreet v roku 1929, ktorému je pripisovaná najväčšia pravdepodobnosť. Najväčší prepad na burze nastal v utorok - Black Tuesday a potom chceli obchodníci svoj tovar aspoň nejako predať, tak nasadili v piatok výrazné zľavy. Odvtedy sa tomuto dňu hovorí Čierny piatok. V súčasnosti je známy ako najväčšia akcia roka, pri ktorej je možné natrafiť na tie najlepšie zľavy.

Letošné najlepšie zľavy podľa kategórií

Tu vám dáme aktuálne tipy podľa jednotlivých sekcií, kde narazíte na najväčšie Black Friday zľavy.

Black Friday a Móda

Nakúpiť štýlové oblečenie či topánky bude tento týždeň vďaka Black Friday oveľa jednoduchšie. Pozrite sa napríklad na About you, ktoré ponúka zľavový kód 20%. Ďalší je Answear, u ktorého nájdete kupón vo výške 10 € a do tretice Deichmann so zľavami až 50%. Využite tieto zľavy a za ušetrené peniaze si kúpte niečo navyše!

Elektronika a Black Friday

Pôvodne sa na Black Friday zlacňovala hlavne elektronika, ktorá je doteraz primárnym produktom a v tejto kategórii nájdete najviac zliav. Stálicou v akcii Black Friday je samozrejme Alza, ktorá prostredníctvom svojho maskota ohlasuje zľavy aj niekoľkokrát do roka. Teraz ponúka zľavový kód 20%. Ďalším e-shopom je Electronic Star, kde sa môžete tešiť na zľavy až 50%. A nezaháľa ani Hej.sk, ktoré svojim zákazníkom ponúka zľavový kód vo výške 10 € a zľavy až 80%. Keď elektroniku, tak jedine na Black Friday!

Ostatné kategórie

Z kategórie pre domácnosť odporúčame sa pozrieť na zľavy 4Home. Ak potrebujete posilniť zdravie, navtivte pre zmenu Benu Lekáreň, kde nájdete zľavy až 48%. Pre kozmetiku zvoľte určite Notino sa zľavovým kódom 25% a športovci sa iste nabaží vo Sportisimo so zľavami až neuveriteľných 80%. Ako sami vidíte, Black Friday sa už dávno nevzťahuje len na elektroniku a módu, ale nakúpiť už možno s veľkými zľavami takmer čokoľvek. Tak hurá do toho!

Vydané: 24.11.2020