Prečo navštíviť Zanzibar a na koľko vás vyjdú letenky?

PromoKupon guarantee

Všetky zľavy garantujeme. Odmena pre každého, kto tu nájde neplatnú akciu!

Zanzibar je bezpochyby krásne miesto, ktorého názov v mnohých ľuďoch vyvoláva pocit exotického raja na zemi - miesta, kde si človek ľahne na pláž s jemným bielym pieskom a v polotieni paliem sa pri pití nápoja kochá krásne tyrkysovým morom. V dnešnej dobe to už však nie je miesto len pre vyvolených. Ceny sa dostali na úroveň, kedy si aj bežný smrteľník môže dovoliť toto miesto navštíviť a my sa dnes pozrieme, kde zohnať výhodné letenky.

Čo ponúka Zanzibar?

Tento nádherný ostrov, respektíve súostrovia sa pýši plážami, ktoré naozaj stoja za to navštíviť. To je všetkým jasné. Málokto ale vie o tejto destinácii viac. Hlavné mesto tohto ostrova, ktorý spadá pod Tanzánii, je Zanzibar City, a môžete sa tu pokochať naozaj zaujímavým centrom mesta. Tzv. Stone Town je stará kamenná štvrť, ktorá vás sama o sebe zaujme a miestna atmosféra vás uchváti. Nemenej zaujímavé sú kostoly a mešity, ktoré sa tu nachádza a rozhodne stojí za povšimnutie.

Ďalej odporúčame navštíviť jednu z najznámejších pláží - Nungwi, Kendwa či Matemwe. Tiež sú tu turistické lákadlá Prison Island, Národný park Jozani – Chwaka Bay a Ostrov Bawe.

Obyvateľstvo, podnebie a kuchyne

Na Zanzibare žije približne 1,3 milióna obyvateľov. Tí vyznávajú prevažne náboženstvo Islam, preto sa oplatí dodržiavať miestne zvyky. Ďalšími náboženstvami sú hinduizmus a kresťanstvo. Zloženie obyvateľstva je bohaté aj čo do počtu etník. Väčšinu ale tvorí Afričania a Arabi či ich miešanci.

Podnebie je tu tropické, kde sa strieda obdobie dažďov s obdobím sucha, ktoré je zhruba od januára do marca. Ani v období dažďov sa však nemusíte báť, že by vám celá dovolenka na Zanzibare prepršala. Skôr sa jedná o občasné intenzívne prehánky, ktoré vás pravdepodobne nebudú nijako obmedzovať.

Ak radi ochutnávate miestne jedlá, na Zanzibare budete ako ryba vo vode. Exotické ovocie, ktoré tu kúpite, chutí naozaj nepredstaviteľne dobre a predčí všetky vaše očakávania. Aj jedla v reštauráciách si iste užijete a ochutnáte treba polievku s plackou čapátí či andází, taštičky plnené mäsom, kašu ugali, alebo pri pobreží čerstvé ryby a morské plody.

A koľko to teda stojí?

U Pelikána sa môžete dostať na Zanzibar za veľmi prijateľnú cenu. S leteckou spoločnosťou KLM ceny štartujú na 469 € za spiatočnú letenku z Viedne a celkový čas letu je približne od 12 do 24 hodín vrátane prestupov. Cesta síce nie je zrovna krátka, ale tak to proste u exotiky býva a kvôli tak silnému zážitku sa iste oplatí dlhšiu cestu absolvovať.

Navyše si môžete skúsiť zarezervovať ubytovanie cez Booking a uvidíte, že táto dovolenka vás v celkovom súčte nemusí vyjsť zas tak draho. Ceny za 1 noc pre 2 osoby začínajú na neuveriteľných 10 € a do 25 € za noc máte už vskutku pekný výber.

Tak žiadny strach a hurá za exotikou! :-)

Vydané: 6.8.2021